Zoeken in deze blog

woensdag 8 oktober 2014

Vervolg boeken uitdaging

We zijn nu een week verder met de boekenuitdaging van oktober. Ik heb al vele leuke boeken voorbij zien komen en zo ook weer nieuwe boeken leren kennen die ik zeker wil gaan lezen. We zitten nu op dag 8 en dat betekent dat ik een foto moet plaatsen van het boek dat mij het meest verrast heeft. Dat is Twilight van Stephenie Meyer. Het is niet alleen het eerste boek maar de hele serie.


Waarom ik voor dit boek, of eigenlijk de hele serie, heb gekozen komt doordat ik nooit echt een liefhebber van fantasie boeken ben geweest, al had ik de Harry Potter serie hiervoor al wel gelezen. Tijdens de periode dat Twilight hier in Nederland verscheen en erg populair was, was ik op zoek naar een nieuw boek. Bij de plaatselijke boekenhandel vroeg ik aan de verkoopmedewerkster welk boek ze aanraadde en dat was Twilight. Ze vertelde in grote lijnen het verhaal en ik besloot dat het totaal niks voor mij was, vampiers en weerwolven waren niet echt personages waar ik warm van kon worden. Ik ben ooit een keer begonnen in de Lord of the rings boeken maar besloot al snel dat ik me totaal niet in die fantasie wereld kon inleven. Ik heb toen een boek gekocht dat voor mij een veilige keus was.
Toch ben ik nieuwsgierig geworden naar het boek. Tijdens een avond dat ik alleen thuis was en er niks van mijn gading op tv was, viel mijn oog op de film Twilight die werd uitgezonden, en ik ben blijven kijken. Ik vond het toch beste leuk om te zien en omdat ik ergens halverwege in de film kwam besloot ik toch om het boek maar bij de bieb te gaan lenen. Nou na de eerste hoofdstukken was ik toch om. Het verraste mij behoorlijk dat ik dit genre toch wel leuk vond om te lezen. Waarschijnlijk omdat de personages deels ook menselijk zijn en zo kan je toch makkelijker in het verhaal plaatsen. Door het lezen van deze serie heb ik ook besloten om andere fantasie boeken een kans te geven. Zo vind ik de Hongerspelen serie (ook verfilmd) van Suzanne Collins en de Middernacht serie van Lara Adrian ook helemaal geweldig. En eigenlijk is dit ook zo bij de Harry Potter boeken gebeurd, iedereen was er erg enthousiast over maar ik wou ze echt niet lezen, totdat ik de eerste film zag en daardoor de boeken ben gaan lezen.

Hebben jullie dit ook wel eens gehad? Een boek nooit willen lezen maar dat je op de een of andere manier toch nieuwsgierig er naar werd en dan blijkt het inderdaad een goed of leuk boek te zijn? Je reactie is hieronder welkom!Geen opmerkingen:

Een reactie posten