Zoeken in deze blog

vrijdag 10 oktober 2014

Thuis in Virgin RiverIk heb het boek van Harlequin in samenwerking met notjustanybook.nl toegestuurd gekregen om het als een van de eersten te lezen en mijn mening erover te geven.
 Het is een boek van bijna 400 bladzijden, gemiddeld dus. De kaft is voornamelijk roze met onder een bruine band die wat reliĆ«f bevat en de tekst Virgin River met een berg erbij. In het midden is er een plaatje te zien van een vrouw die op een veranda van een blokhut zit en een hond aait. De achterkant van het boek bevat alleen de naam van de schrijfster en de flaptekst.
Als je door het boek bladert dan zie je dat de hoofdstukken duidelijk aangegeven zijn. Naar mijn mening zijn het vrij lange hoofdstukken, maar tijdens het lezen heb je daar weinig last van omdat er veel alinea’s zijn, er zijn dus genoeg mogelijkheden om het boek even weg te leggen als dat nodig is.
 Het verhaal begint met dat Mel vast zit in de modder met haar dure BMW en ze begint zich al af te vragen waar ze aan begonnen is en boos is omdat haar niet verteld is dat de wegen niet geschikt zijn voor ‘stadse’ auto’s. Als ze door een passant wordt geholpen en ze haar weg kan vervolgen blijkt dat het idyllische huisje een enorme bouwval te zijn waar jaren niks aan is gedaan en zelfs een vogelnest in de over heeft zitten. Ze besluit om morgen terug te gaan want door het slechte weer is ze bang om weer vast te komen zitten.
De volgende ochtend wordt ze uitgerust wakker, ondanks dat ze op de bank heeft geslapen. Omdat er geen voedsel in huis is besluit om naar het dorp te gaan om te kijken of ze daar ergens koffie kan krijgen, Jack is open en ze besluit om daar heen te gaan omdat het eten bij hem de vorige avond ook goed bevallen is. Als ze het ontbijt achter de kiezen heeft en vertrekt ziet ze het vondelingetje voor de deur bij de dokter staan. Ze besluit uiteindelijk te blijven totdat er een pleegezin is gevonden voor haar want ze durft haar niet bij de dokter achter te laten vanwege zijn hoge leeftijd. Ze is alsnog van plan om te vertrekken als de moeder van de baby of een pleeggezin is gevonden voor de baby. Maar als dit het geval is dan is er wel een andere reden waarom ze besluit te blijven.
Het is een heel realistisch geschreven verhaal met een prettige schrijfstijl waardoor je het verhaal snel leest. Ook worden gebeurtenissen en alles om de personen heen goed omschreven zodat je een goed beeld krijgt van het leven in zo’n afgelegen dorp. Meestal zijn er wel punten in het verhaal waarop het een beetje inzakt maar dat vond ik hier niet.
Al met al een heel leuk verhaal waarvan ik heb genoten. Als ik het boek met sterren moet beoordelen dan krijgt het er vier van de vijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten